បរិភោគក្រូចថ្លុងជួយព្យាបាលជម្ងឺទឹកនោមផ្អែម


ពួក​អ្នកវិទ្យាសាស្ត្រ​នៅ​មហាវិទ្យាល័យ Hebrew (អ៊ីស្រាអែល) និង​មន្ទីរ​ពហុ​ព្យាបាល​ម៉ាសាជូសេត (អាមេរិក) ឱ្យ​ដឹងថា ការបរិភោគ​ក្រូចថ្លុង​អាច​ជួយ​ព្យាបាល​ជម្ងឺទឹកនោមផ្អែម ។ នោះ​គឺ​ដោយសារ Naringenin សារជាតិ​ប្រឆាំង​អុកស៊ីដ​រេដុកកម្ម​មាន​នៅ​ក្នុង​ផ្លែក្រូចថ្លុង និង ពពួក​ផ្លែឈើ​មាន​រសជាតិ​ជូរ​ដទៃ​ទៀត ដូចជា​ក្រូចឃ្វិច អាច​ជួយ​ថ្លើម​ដុត​បញ្ឆេះ​បរិមាណ​ខ្លាញ់​សល់ ។ ទន្ទឹម​នឹង​នោះ វា​អាច​ជួយ​កែប្រែ​ឱ្យ​ល្អ​នូវ​ដំណើរ​ត្រួតពិនិត្យ​បរិមាណ​ស្ករ​ក្នុង​ឈាម ។ ពួក​អ្នកជំនាញការ​សង្ឃឹមថា នេះ​អាច​ក្លាយ​ជា​វិធីសាស្ត្រ​ដ៏​សំខាន់​ក្នុង​ការព្យាបាល​រោគ​ខ្លាញ់​ក្នុង ​ឈាម​ខ្ពស់ ជម្ងឺ​ទឹកនោមផ្អែម​ប្រភេទ​២ ។ ការស្រាវជ្រាវ​នេះ​ត្រូវ​បាន​ប្រកាស​លើ​ទស្សនាវដ្ដី​ជំនាញ Plos One របស់​អាមេរិក ៕

(ដកស្រង់ពីកាសែតរស្មីកម្ពុជា ថ្ងៃទី ៣១ ខែ សីហា ឆ្នាំ ២០១០)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: